به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي باقري، معاون دبير شورايعالي امنيت ملي ايران روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرگزاري رويترز در ژنو گفت که ايران به اورانيوم با غناي 20 درصد براي راکتور تحقيقاتي تهران و چهار راکتور ديگر که در دست ساختند نياز دارد و به تبديل بخشي از ذخايرش به سوخت راکتور ادامه ميدهد.
باقري گفت: ما منتظر خانم اشتون (کاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا) هستيم تا با دکتر جليلي تماس بگيرد و جليلي مسلما آماده است تا به اين تماس پاسخ دهد.
اشتون نمايندگي گروه 1+5 (آمريکا، انگليس، روسيه، فرانسه، چين و آلمان) را در مذاکرات هستهيي با ايران بر عهده دارد و سعيد جليلي نماينده ايران در اين مذاکرات است.
معاون نماينده ايران در مذاکرات هستهيي در بخش ديگري از اظهاراتش گفت: ما منتظريم ببينيم پاسخ خانم اشتون زمان و مکان دور ديگري از مذاکرات را پوشش ميدهد يا اين که او پاسخش را تنها به صحبت درباره جنبه اساسي امور محدود ميکند.
مايکل مان، سخنگوي اشتون در بروکسل گفت که اشتون با وزيران امور خارجه (گروه 1+5) درباره چگونگي اقدامات بعدي صحبت کرده است.
مان گفت: مقدمات براي يک تماس تلفني با دکتر جليلي به منظور گفتوگو درباره گامهاي بعدي صورت گرفته است.
آخرين دور مذاکرات ايران و گروه 1+5 در آلماتي قزاقستان صورت گرفت.
باقري در گفتوگو با رويترز با اشاره به گمانهزنيهايي که درباره تداوم مذاکرات پس از انتخابات رياستجمهوري ايران در خردادماه صورت گرفته است گفت: ما آمادهايم که مذاکرات را ادامه دهيم. تا جايي که به زمان مربوط ميشود ما هيچگونه محدوديتي نداريم.
معاون دبير شورايعالي امنيت ملي ايران با اشاره به آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: من بايد به اين نکته اشاره کنم که فعاليتهاي جمهوري اسلامي ايران در راستاي غنيسازي 20 درصدي اورانيوم تحت نظارت دقيق آژانس قرار دارد. مسلم است که وقتي فعاليتهايي تحت نظارت آژانس قرار دارند دليلي براي نگراني وجود ندارد.
باقري گفت: ما اورانيوم را تا 20 درصد غنيسازي ميکنيم تا سوخت راکتور تحقيقاتي تهران و نيز چهار راکتور ديگر را که در بخشهاي مختلف ايران در دست ساخت قرار دارند تامين کنيم. با توجه به اين امر، برنامههايي براي تبديل اورانيوم با غناي 20 درصد به اکسيد تهيه و تنظيم شده است.
او افزود: اين کاملا طبق برنامه پيش ميرود. اين فعاليت ادامه دارد.
معاون دبير شورايعالي امنيت ملي ايران در بخش ديگري از اظهاراتش گفت که ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي همکاري کامل دارد، ولي حاضر است درباره درخواستهايي "که از وظايف ما (تحت معاهده منع گسترش تسليحات هستهيي) فراتر ميرود گفتوگو کند.
باقري گفت: ما اميدواريم در اين دور مذاکرات بين کشور و آژانس ديگر مجبور نشويم شاهد دخالتها و کارشکنيها در مذاکرات باشيم. تجربه به ما ميگويد که هر بار به رسيدن به توافقي نزديک ميشويم، معمولا برخي کشورهاي غربي از جمله آمريکا دخالت ميکنند.
وي گفت: «وقتي به توافق با آژانس بينالمللي انرژي اتمي دست يافتيم انتظار داريم گروه 1+5 به خاطر همکاري ما با آژانس که از وظايفمان فراتر ميرود برخي تحريمها را لغو کنند. تحريمهاي يکجانبهاي که غيرقانوني هستند.»
منبع:ايسنا